Luxesalade: Postelein !

1 reactie
Vergeten groente

Iets wat ik elke dag eet? Salade! Alle soorten bij gelijk wat: van pasta tot vis, van kroketten tot vleesgerechten. Het past gewoon bij ALLES.

Postelein is daarom mijn salade-ontdekking van het seizoen. Je kan het zowel rauw als warm eten. Ik vind dat het iets weg heeft van veldsla maar dan veel verfijnder van smaak. Het heeft een pittig zuur smaakje maar helemaal niet storend. Je kan de bereiding een beetje vergelijken zoals de bereiding van spinazie: rauw in een salade of warm gestoofd.

Mijn uitprobeersel?

Gebakken sint jakobsnootjes – knolselderpuree – lente-ui – postelein

20131207-220329.jpg

Tips:

– Knolselderpuree: knolselderstukjes met aardappel, gebakken ui en knoflook koken in melk/water/zout. Op het laatst stukjes zoete appel erin meekoken. Mixen na afgieten, zeven en opwerken met klontje boter.
– De sint jakobsnootjes marineer ik een uurtje in een mengsel van olijfolie-viskruiden naargelang wens en dan twee minuutjes kort bakken aan elke zijde. Ik haal de nootjes een uur of twee voor het bakken uit de frigo. Ik vind dat de smaak zo het best tot zijn recht komt.
– Eet postelein niet elke dag. Net zoals spinazie, bevat het oxaalzuur dat kalk uit het lichaam haalt. Het bevat uiteraard andere supereigenschappen. Het is bijvoorbeeld een bommetje aan omega 3.

One thought on “Luxesalade: Postelein !”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s