La Botte in Genk

Plaats een reactie
Limburg

Je hoeft helemaal geen vliegtuig te nemen als je Italië wil proeven. In La Botte in Genk adem je de Italiaanse lucht diep in!

Wat ik zo fantastisch vind aan Limburg is niet het accent, maar die onlosmakelijke band met Italië. Het is misschien niet dicht bij onze deur, maar toch voelde ik me helemaal thuis bij Peppe.
Peppe is zo gedreven door zijn passie, dat ik soms de indruk heb dat hij wel ergens een dubbelganger in petto heeft. Ik heb mij laten vertellen dat hij werkelijk elke dag aanwezig is in zijn keuken. Daarnaast maakt hij opnames voor Njam! en als dat nog niet genoeg is, leidt hij ook nog eens een catering bedrijf (http://www.peppe-amici.be).

Zijn keuken vind ik puur met de nodige olijfolie en een no nonsense karakter. De familiale verbondenheid is duidelijk aanwezig en dat voel je ook. Zijn vrouw en broer helpen mee in de zaal. Alles wordt geserveerd in prachtige borden van Piet Stockmans, een gevestigde waarde in vele topzaken. Op de volledig witte borden werd een rood en groen accentje aangebracht, een subtiele verwijzing naar Italië.

Ik koos als voorgerecht voor de tonijn gewikkeld in een krokante amandelkorst, afgewerkt met een crème van pistachenootjes uit Bronte. Mijn gezelschap koos voor pacherri overgoten met een hartige matriciana, afgewerkt met een crème van pecorino en voor een orecchiette pasta.

Daarna liet ik mijn smaakpapillen zwemmen samen met de wilde zeebaars geserveerd met een crème van venkel en verse vongole. Mijn gezelschap liet zich vergezellen door een ierse entrecôte (dry aged – 21 dagen gerijpt) geserveerd met zuiderse bearnaisesaus en door een suggestie visgerecht.

Om de gaatjes te vullen, eindigden we met een moelleux au chocolat met vanille ijs. Aan de overkant smulden ze samen van een heerlijke klassieker: een dame blanche.

La dolce vita!

IMG_3421.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s