Lekker sappig en nat onder een hard korstje… Zeebaars en croûte!

Plaats een reactie
Homemade

Als ik op restaurant dit gerecht zie staan, dan zijn mijn smaakpapillen reeds verkocht en begin ik al ferm goesting te krijgen. Dus: dit MOEST ik ook thuis kunnen klaarmaken!

Ik was vorige week al op zoek naar een mooie zeebaars, maar blijkbaar waren ze met hoopjes uitgestorven… tot gisteren: met zes keken ze me smekend aan in de winkel, YES! Op restaurant betaal je er net iets te veel voor… alhoewel, achteraf gezien: it’s easypeasy, maar vergt enige fileerhandigheid.

RECEPT Zeebaars in zoutkorst (2 personen):

Ingrediënten

– 2 zeebaarzen (elk 550 gram)

– 600 gram grof zout

– 1 eiwit

– twee bosjes verse kruiden (ik koos voor: lava, rozemarijn en peterselie)

Bereidingswijze:

1. Kuis je vis op (of laat dit doen): in twee snijden (maar niet helemaal door), alle ingewanden eruit, vel er nog aanlaten, afspoelen onder water.

2. Vis opvullen met kruiden (in de buik) en vastzetten met wat prikkertjes.

3. Eiwit vermengen met zout en de vis in een antikleefovenschaal bedekken met dit mengsel. Stevig aandrukken.

4. Ovenschaal 30 min in oven van 200 graden (ik heb deze niet voorverwarmd)

5. Zoutkorst kapotslaan (ik deed dit met de bolle kant van een ijsschepper) en de vissen eruit halen, het vel ervan trekken (dit ging enorm vlot bij mij) en zachtjes de twee filetjes per kant ervan halen. Zo bekom je acht mooie filetjes

Ik serveerde de zeebaars met een mengeling van gestoomde groentjes (bloemkool, romanesco, boterraapjes, wortel, radijs, sjalotje en courgette), afgewerkt met wat lava, limoen en een klontje boter. Ik maakte er een smeuïg pureetje bij.

Dit was werkelijk zo hemels sappig! Man, mijn man zei ‘manman’ !!! Gegarandeerd een ‘liefdegaatdoordemaag’je

IMG_3672.JPG

IMG_3673.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s