Vol-au-vent “d’amour pour toujours”

2 reacties
Uitgetest

Mijn buik zit vol vlinders want volgende maand is het zo ver: ik trouw met de meest fantastische man op aarde! Ik geniet intens als ik zijn blik zie wanneer ik iets op tafel neerzet. Hij is mijn grootste fan. Daarom wou ik hem vandaag verrassen met één van zijn favoriete gerechten met een tintje liefde:
Vol-au-vent “d’amour pour toujours”

Het recept komt van Jeroen Meus. Ik gaf er mijn eigen touch aan door het bladerdeegkoekje in een hartvormpje en de frietjes zelf te maken. Voor de balletjes gebruikte ik kalfsgehakt.

Frietjes: snijden, kort onder koud stromend water houden, goed drogen, pocheren in frituurvet 160 graden, afbakken op 178 graden.

Ik vind het fantastisch om mijn bouillon te zien trekken, daarmee een saus te maken en de kip dan nog te verwerken in een machtig gerecht. Zo de moeite waard! Net zoals mijn bijna man!

IMG_3922-1.JPG

IMG_3923-0.JPG

2 thoughts on “Vol-au-vent “d’amour pour toujours””

  1. Dag Lore, je kan je niet voorstellen hoeveel plezier ik beleef aan het lezen van je blog, het is telkens opnieuw genieten, zowel van je receptjes als verslagen van resto-bezoek. Fijn dat je husband-to-be je culinaire interesses en creaties naar waarde weet te schatten! Ik heb een tip voor je. Wil je hem eens trakteren op een heerlijke vol-au-vent buitenshuis, kies dan een mooie zomerdag, reserveer een tafeltje onder galerij en geniet van Restaurant Patijntje, aan de Gordunakaai in Gent. Enjoy, Minou Esquenet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s