Gezellig tussen 2 lakens: Lasagne van koningskrab

1 reactie
Homemade

Zondagmorgen word ik altijd vroeger wakker dan normaal, als ik weet dat ik een volledige dag kan koken! Het begint al te kriebelen in mijn buik, mijn pen begint aardig te schrijven op een kladje: I’m ready!

De ontlading nadien is zo extatisch… Zalig gewoonweg! Dat is nu echt het liefste wat ik doe: koken voor mensen waarvan ik hou!

Vorige week had ik het geluk te mogen genieten van Bruno Timperman zijn gerechten vol goesting in Bruut. Daar proefde ik een hemels hapje: ravioli van krab. Hij legde mij het recept uit, en ik maakte er een lasagne van.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/66e/60509349/files/2014/12/img_4038.jpg

Ingrediënten voor zes personen:

 • 1 grote koningskrabpoot
 • 1 grote ronde rode radijs
 • grote scheut sushiazijn
 • olijfolie
 • versnipperde bieslook + 6 losse takjes
 • verse mayonaise
 • citroensap
 • 1 avocado
 • PEZ (PeperEnZout)
 • 1 fijngesnipperd sjalotje
 • waterkersblaadjes

STAPPENPLAN:

 1. Krab: snij de poot open, meng het vruchtvlees met verse mayo, sjalot, bieslook en PEZ.
 2. Ravioli van radijs: Snij rondjes uit een grote ronde radijs en marineer een uurtje in sushiazijn vermengd met olijfolie
 3. Avocado: Plet samen met citroensap, olijfolie en PEZ
 4. Dresseren: Laat de Ravioli uitlekken op een keukenpapiertje. Trek een streepje met de avocadocrème. Leg tussen twee raviolirondjes een quennelle van je bereide koningskrab. Werk af met zwarte peper, takje bieslook en waterkersblaadjes.

One thought on “Gezellig tussen 2 lakens: Lasagne van koningskrab”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s