Doe maar eens LEKKER gewoon met dit HEERLIJK gevuld tomaatje!

Plaats een reactie
Homemade

Het is ondertussen al duidelijk dat ik een liefhebber ben van gehakt. Ik hou van het gevoel die mijn vingers ervaren als ik gretig kneed in een zelfgemaakte gehaktmengeling. Daarna maak ik er een gehaktbroodje of balletjes van. Deze keer gebruikte ik het als vulling voor mijn tomaatjes.

Lekker eten moet niet altijd gesofistikeerd zijn. Laat ons maar eens gewoon doen.

Mijn gehaktmengelingen zijn nooit twee keer hetzelfde. Ik trek de frigo open en kijk wat het te bieden heeft. Maar toch volg ik altijd een bepaald patroon:

1. Brood zonder korstjes laat ik altijd eerst weken met wat ei en/of ander vocht. Ofwel room, ofwel beetje melk, ketchup, mosterd, worcestersaus… Noem maar op. Daarna prak ik het papje los. Als ik geen brood in huis heb, gebruik ik paneermeel.

2. Vervolgens zorg ik voor de nodige aciditeit: ui, sjalot, lente-ui… Kies er eentje of twee uit. Ik stoof de snippertjes altijd wat aan in een beetje boter, dit geeft extra smaak. It’s all about the taste!

3. Verse kruiden. Meestal peterselie, doch je kan ook eens experimenteren met andere, naargelang de side dishes. Uiteraard peper en zout.

Het gevuld tomaatje in dit recept is bereid met: varken-/kalfsgehakt, gestoofde sjalot, paneermeel, ketchup, verse peterselie, peper, zout en eieren.

Plaats de tomaatjes in een ingevette ovenschaal en smeer op elk tomaatje een klontje boter. 180 graden, 30 min in de oven.

Ik maakte er een smaakvol gezeefd tomatensausje bij op basis van sjalot, ui, knoflook, rode wijn, rundsbouillon, tomaten, verse rozemarijn, peper, zout, en basilicum (op het einde er pas bij, na zeven). Dit alles geserveerd met al dente fettuccine.

Veel kookplezier!

2015/01/img_4165-0.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s