Gezonde TV food: Sushi Mushi en Sashimi

Plaats een reactie
Homemade

Gemakkelijk vooraf klaar te maken, lekker gaan aperitieven en gewoon uit de frigo halen: That’s my Secret.

Sushi is niet altijd zo healthy met al die rijst, geef mij liever wat verse rauwe vis en vervang de rijst door Quinoa! Voeg nog wat advocado, nori en verse groenten toe, en je hebt gegarandeerd een maaltijd die je immuunsysteem een BOOST geeft!

Mijn sushitafel bereid ik zo voor:

1. Ik maak sushirolletjes van norivellen, Quinoa, wortel, advocado en komkommer. De quinoa kook ik voor met olijfolie, peper en zout. De wortels snij ik in lange repen en worden kort gekookt in gezouten water en snel afgekoeld in een ijsbad. De avocado prak ik met limoen, peper en zout.

2. Mijn andere sushirolletjes zijn gemaakt van gerookte zalm, avocado, tomaat en grijze garnalen. De avocado wordt zoals hierboven bereid en de tomaat wordt ontpit en van sap ontdaan.

3. Mijn verse tonijn en coquilles snij ik in sashimi en worden besprenkeld met vers gemalen zwarte peper en zwart zout. Mijn favoriet wordt ertegen gelegd: Chuka Wakame. Een soort zoete zeewier waarvan ik bakjes na elkaar zou kunnen opslierten!

Laat je creativiteit de vrije loop en combineer met andere vis, groenten of kruiden!

2015/01/img_4184.jpg

2015/01/img_3936.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s