Hartverwarmend smeuïg VegiVoorgerechtje: “Lasagne Stilton”

Plaats een reactie
Homemade

Dit voorgerechtje maakt duidelijk dat je niet altijd vlees of vis nodig hebt om een volwaardig goedgekeurd bordje op te likken. De lasagne bestaat uit: Ovengedroogde tomatenpartjes met opgebakken verse spinazieblaadjes, overgoten door een smeuïge stiltonkaassaus. Ik heb dit gerechtje leren kennen door Nil De Rycke. Hij is mijn eerste chef-leermeester in Spermalie, aan hem alle eer!

RECEPT VOOR VIER PERSONEN:

Stap 1: Ovengedroogde tomatenpartjes

Ontvel drie grote tomaten, snij in vier en ontpit ze. Leg op een ingevette ovenschaal en besprenkel met zout, tijmtakjes en suiker. Besprenkel met olijfolie. 1uurtje op 145 graden in de oven.

Stap 2: Stiltonkaassaus

Bak een gesnipperd sjalotje in boter, blus met een scheut witte wijn en voeg 400 mL room en 200 g stiltonkaas in brokjes toe.  Mix en zeef. Smaak af naar voorkeur.

Stap 3: Opgebakken spinazieblaadjes

Bak wat vers gewassen spinazieblaadjes in olijfolie met een teentje knoflook en wat zout. Laat uitlekken en hou warm.

Stap 4: Lasagnevellen

Snij/Knip lasagnevellen in een bepaalde vorm, ongeveer drie vierkantjes/ rondjes per persoon.

Stap 5: Dresseer

Start met een lasagnevel, vervolgens spinazie, terug lasagnevel, vervolgens drie partjes ovengedroogde tomaatjes en eindig met een lasagnevel (drie in totaal dus). Overgiet rijkelijk met stiltonkaassaus. Brandt het bovenste gedeelte wat aan met een bunsenbrander en werk af met wat kervel.

Wees niet bang van stiltonkaas, deze kaas is veel zachter dan de meeste schimmelkazen. Wanneer je het fijn mixt en zeeft, dan benadruk je de zachte smeuïgheid. De combinatie van de zoete tomaat met de zoute kaas en de typisch droogtrekkende smaak van de spinazie zijn zo’n voltreffer. Echt eens uitproberen! 2015/02/img_4302.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s