WeekendFood: Langzaam gegaarde parelhoenfilet.

Plaats een reactie
Homemade, SousVide recepten

Het liefst van al wijd ik een volledig hoofdstuk aan de SousVide techniek. Mijn nieuwe speeltje! Eerst trek je het gemarineerde product vacuüm en nadien gaar je het langzaam urenlang in een warmwaterbad. Elk product heeft zijn eigen temperatuur- en gaartijd. Hierdoor blijft het lekker sappig en mals. Echt, er is NIETS beters dan deze ontdekking!

Deze keer heb ik de techniek toegepast op mijn parelhoenfilets. Deze werden begeleid door: een saus fine champagne – geciseleerde groene kool, aangestoofd in crispy spek dat eerst gecutterd werd – een zelfgemaakt amandelknolselderkroketjechips van sjalot.

Dit samen met mijn nieuwe borden van Jars: orgasmegevoel! Ik voel mijn lichaam nog natrillen als ik het bordje genot voor mijn genodigden warm voor hen serveerde. Pure adrenalinekick!

Voor de liefhebbers en nieuwsgierigen:

1. Saus fine champagne Deze saus maak je op basis van cognac, de naam doet echter champagne verwachten. Glaceer de sjalotjes in boter en voeg de fijngesneden champignons eraan toe. Blus met een goede scheut cognac. Vervolgens de room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Laten inkoken tot de gewenste dikte.

2. Amandelknolselderkroketje: Kook aardappelen en knolselder gaar. Je rekent altijd twee delen aardappel tov 1 deel knolselder. Daarna door de passevite draaien en op smaak brengen met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Vervolgens voeg je amandelbroyage toe tot de gewenste dikte (het moet een dikke pap worden waar je arm pijn van begint te doen als je het mengsel telkens omschept). Dit laat je opstijven in de frigo. Vervolgens paneren à l’anglaise, met dit verschil dat je de tweede keer een mengeling van paneermeel met amandelschilfers neemt. Dus: Bloem – eiwit met peper, zout en scheut olijfolie – paneermeel – eiwit met peper, zout en scheut olijfolie – paneermeel met amandelschilfers.

3. Sjalotchips: snij de sjalotten in de gewenste vorm. Besprenkel met zout, peper, boter en suiker. Zet in de oven op 180 graden tot het crispy genoeg wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s