Kippenvel in Kok Au Vin !

Plaats een reactie
Bruges

Kiekevel lik daze zèggen in Bruhhe’.

Ik kom al jaren met veel plezier smullen van de heerlijk verfijnde gerechten van Jürgen Aerts en Frederic Bruneel. Wat mij vooral opvalt is de passie, niet alleen bij het keukenteam, maar je voelt ook dat de zaal hier met volle goesting werkt. Björn zal je altijd verwennen met de juiste bijpassende wijntjes. Alleen al voor Jessy haar uitbundig leuke schaterlach zou je volgende week al terug willen komen.

Mijn tafelgenoten en ik genoten van het Bib Gourmand menu. Wij kozen voor de drie gangen aan de democratische prijs van 37 euro. We namen wel vooraf wat ‘fingerfood 2 share‘, namelijk de gelakte varkensribben met kimchi, limoen en yoghurt. Meteen al een voltreffer. We snakten naar meer.

Als voorgerecht kozen we elk iets anders binnen de keuze voorgerechten. De hondshaai was nog lekker moelleux binnenin. De hoppescheuten werden in eer gehouden: lekker krokant en de smaak van hazelnoot was duidelijk herkenbaar. Bij de zeekat wou je gewoon het ganse bordje opslurpen.

Als hoofdgerecht kon je de japans toetsen van de rode poon mooi smaken. De varkensspiering ‘Duke of Berkshire’ werd bereid in hun gloednieuwe aanwinst: de Mibrasa oven. Je voelt en smaakt dat het keukenteam investeert om de klant te verwennen. Er kwam ook een vegetarisch bordje tevoorschijn om U tegen te zeggen. Prachtig gedresseerd. Dat is iets waar Kok au vin enorm sterk in is: dresseren en het hele foodstyling concept daar rond. Ik was werkelijk jaloers op de vele groentjes, die dan nog eens perfect op smaak werden gebracht.

Als dessert namen we allemaal uiteraard… de chocolade moelleux Santander 65%. Lekker verrassend met wat kruidige toetsen en zowel zoete als zure appel. En dan komt de beste afsluiter: zelfgemaakte oliebollen. Heerlijk gewikkeld in verschillende soorten suiker. Dit kan en moet en zal NU in mijn mond wegsmelten. Mmm…

Dankzij onze superfotografe (Ekkow) aan tafel hebben we leuke shots van wat we gegeten hebben. Op de kop toe was het een erg gezellige avond en ontstond er een nieuwe vriendschap.

Wie lekker verfijnd wil eten voor een betaalbare prijs en met een goed gevoel naar huis wilt gaan, moet sowieso eens bij Kok au vin gaan eten (met de groetjes van mij 😉 ). Geniet ervan!

Processed with Moldiv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s