Snuif het Zuiden van Frankrijk op en proef mee met ‘Nina Saint-Tropez’: 

Plaats een reactie
Belgium

De Côte d’Azur en ik go way back. Van nu tot de tijd dat ik nog een pamper droeg. Mijn bonbonneke gaf me vroeger letterlijk de zuiderse paplepel in de mond . Mijn nieuwe aanwinst in mijn kookboekenkast ‘Nina Saint-Tropez‘ roept nostalgie en tegelijkertijd levende smaakgevoelens op.

Nina Parker gaat op zoek in Saint-Tropez naar de meest smaakvolle authentische recepten en geeft er haar eigen verfijnde visie op. Hier proef je de sfeer van zonnige roséterrasjes.

Ik probeerde de Krabkoekjes uit. Ik ben sowieso zot van alles met een gepaneerd korstje, dus deze frisse hap ging onder het mes.

Voor acht krabkoekjes meng je in een grote kom: 3 theelepels geroosterde pijnboompitten, 3 geroosterde theelepels venkelzaadjes, 300 gram krabvlees, 150 gram geschilde gekookte aardappelen, 1 klein bosje bieslook fijngesnipperd en 1 eetlepel olijfolie. Prak dit fijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak ovale koekjes en paneer à l’anglaise. Bak de koekjes in goede boter en dien op met een fris slaatje. Glaasje rosé erbij en laat de sproetjes maar komen!


Tips:

  • De pijnboompitten en venkelzaadjes rooster je eenvoudig in een droge pan gedurende een tweetal minuten.
  • Zorg dat de aardappelen voldoende zijn afgekoeld en zo weinig mogelijk vocht bevatten.
  • Paneren à l’anglaise: 1. Wentelen en voorzichtig afkloppen met tarwebloem 2. Vervolgens wentelen in een mengsel van eiwit, scheutje olie, peper en zout 3. Wentelen in paneermeel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s