‘The SM way’: Smaakvol Makkelijk! Leuke extra: Lekker vegi en gezond!

2 reacties
Homemade

Soms‘, correctie, ‘vaak‘ heb je tijd te kort. Je hoofd zegt: ‘lekker gezond‘, de goesting roept: ‘give me taste NOW‘! Ik heb een gerechtje dat je werkelijk in een halfuurtje kan klaarmaken als je wat doorstampt, maar vooral bijzonder smakelijk, gezond en vegi is! Zelfs mijn man was fan!

Wat hebje nodig voor twee personen?

120 gram groene linzen, twee zoete aardappelen, een halve butternutpompoen, een half blokje Knorr kippenbouillon, goeie scheut zonnebloemolie, een halve goeie scheut witte wijnazijn, 1 ui, 1 kruidnagel, 1 laurierblad, enkele geitenkaasjes (oven), zwarte peper, kleine tomaatjes, kropsla.

Hoe gaje te werk?

1. Ik spoel even de groene linzen onder koud water en kook ze nadien in water met een ui (doorprikt met kruidnagel), peper, zout, laurierblad en een half blokje kippenbouillon gedurende 25 min. Dit mengsel laat ik na het koken afkoelen.

2. Ik kook de blokjes zoete aardappel en blokjes butternutpompoen apart gaar met wat zout en peper naar smaak.

3. Ik meng punt 1 en 2 en voeg een goede scheut zonnebloemolie toe en de helft witte wijnazijn. Kruid af met peper en zout.

4. Intussen kan je gedurende de vorige puntjes de geitenkaasjes even onder de grill 180 graden leggen. Daarna dresseer je deze op de hierboven beschreven salade samen met wat fijn gesneden tomaat, kropsalade en peterselie. Afwerken met wat grof gemalen zwarte peper.

Heerlijk! Heb al zin in een midnight snack van dit ;)!

2 thoughts on “‘The SM way’: Smaakvol Makkelijk! Leuke extra: Lekker vegi en gezond!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s