Tommeke Tommeke…wat doeje nu? Tom’s diner weet wat ze doen !

Plaats een reactie
Bruges

Tom’s diner, gesitueerd in hartje Brugge, is reeds enkele jaren een vaste stek van ons. We gaan er soms net iets ‘te‘ veel èn genieten er net iets ‘te‘ vaak van. Ik wou eigenlijk al een tijdje over hen bloggen, want ze verdienen terecht een woordje van extra bewondering en respect.  De tommekes en hun team behoren absoluut in de top van Brugge qua prijs/kwaliteit!

Het is een plezier (lees: DE MAX!) om de keuken te zien kokkerellen. Daarom proberen we altijd een plekje dichtbij de bar te bemachtigen, die een kijk op de keuken biedt. Netjes en verfijnd gepresenteerd, lekker smaakvol, vers, niet te veel tralala en dat allemaal voor een uiterst zacht prijsje. Hier geef je met veel plezier een extra fooi. Maar wat opvalt is dat de keuken zo afgestemd is op elkaar. De olie voel je stromen die hun scharnieren in een vloeiende beweging de gerechten laten tevoorschijn toveren. Het is een kunst om zo’n mis en place met zoveel handigheid en snelheid te combineren. Echt chapeau !

De bediening is, net zoals de keuken, erg vriendelijk en wordt begeleid door een charmante glimlach. Correcte No Nonsense omkaderd door een relaxte sfeer.

Mijn favorieten? De frisse tartaar van zeebaars met dun gesneden rauwe coquilles, de smaakvolle garnaalkroketten (vleugje gruyèrekaas does the job), de sappige kabeljauw overgoten met een laagje gesmolten kaas op een bedje van brocollistoemp, de boterzachte en rijkelijke chocolade moelleux, de chenin blanc wijn, de provence thee… Mijn mannelijke wederhelft smult dan weer liever van de sappig gelakte buikspek en de ribeye met vers geklopte bearnaisesaus.

Onze volgende reservatie ligt al vast. Reserveren is een must want het is er altijd gezellig druk. En maar goed ook! Binnenkort start Tom Mestdagh (zaakvoerder/chefkok van Tom’s diner) zijn tweede project NXT DOOR (streetfood experience) naast de huidige zaak. Dan hebben we het nog niet over zijn komende vaderschap. Drukke tijden voor hen, maar wij steunen ze ten volle en blijven grote fan! Allen daarheen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s