DIVIN: Goddelijke smaken en Sappige wijnen!

1 reactie
Antwerpen

Dat Antwerpen voor ons een tweede thuis is, dat weten onze goede vrienden/familie. Dat bevestigt onze grote teen wanneer we terugkeren van een avondje ‘antwaarps geluk‘. Wanneer Divin (het nieuwe restaurant van niet minder dan Sepideh herself) haar deuren opende, wouden we dit natuurlijk zelf voelen, proeven, beleven en vooral nagenieten…

Divin staat voor ‘Goddelijk‘, ergens refererend naar het goddelijke sap dat van oude druiven begon te ‘lekken’ tot een sap: ‘wijn’. In Divin kan je dan ook heerlijke wijntjes drinken. Met een knipoog naar onze favoriete wijnbar Cuvee. Dat samengaand met een toegankelijk menu, waar je de Iraanse invloeden proeft en volop van geniet.

Sepideh kent iedereen van onder andere ‘Mijn Restaurant’ en topsommelier in ’t Zilte (MAS Antwerpen). Haar passie voor wijn, maar ook haar verfijning in details doet me echt goesting krijgen. Een vrouw met ballen die duidelijk een ‘droom’ heeft!

Nu naar ons eten… De aperitief is prijzig, maar ik zou er elke euro voor over hebben. Sepideh is er in geslaagd om topchampagnehuis Ruinart te veroveren tot haar huisleverancier. Deze champagne is, zolang ik al champagne mag drinken, de TOP. Daarnaast beleef je de eerlijkheid in water: à volonté voor een vaste en erg bescheiden prijs. Als wijn namen we een heerlijke Chenin Blanc van Zuid-Afrika, een ‘tip’ van Sepideh.

Het menu? Leuk! Fris! Anders!

We kozen eerst wat tapa’s:

  • Wrap Feta, dadel, basilicum: Het deeg dat body had, was perfect gebalanceerd met de frisse basilicum en feta, gecombineerd met een zoete toest van dadel.
  • Soft Shell crab: gefrituurde krab met sucrine en avocado, een goede hap, vrij prijzig, maar verstaanbaar want goede krab is niet goedkoop!
  • Artisjok met mosterddipsaus: 1 woord: NOSTALGIE. Je dipt de uiteindes in de saus, schraapt ze af met je tanden. Maar… wat weinig mensen weten/beseffen is dat je het hart kunt snijden op het einde (verwijder eerst de haren) en dat je dat dan ook kunt dippen… Das gewoon driedubbel artisjokplezier!!! Een ode aan mijn bonbonne en mama. Merci beaucoup pour tous !

Onze hoofdgerechten:

  • Frisse hamachi met gepekelde strukturen: lekker fris, doch even bij mijn man wat extra genomen, want voelt wat aan als een voorgerechtje.
  • Wagyu beef Green egg met onder andere frisse tomatensalade, lekker gezouten gebakken aardappelen, frisse mayo met harissa… Heel lekker! Maar je moet houden van de vettige smaak in het vlees.

Ons dessert… Voor mij erg leuk en vernieuwend! Vaak zijn desserten in de meeste zaken zo ‘fris’ en zo ‘klein’… Neen, hier krijg je een dessert met body! Het doet me denken aan die zoete desserts waar het suikerwater van af druipt… Een beetje TE, en ik vind persoonlijk: als je zondigt, zondig goed! Het was gewoon lekker vol, vullend, verfijnde chocolade en toch lekkere zoutige pistachenootjes: ‘Chocolade met pistachestructuren’

Wij gaan terug, want Sepideh, het is een vrouw met een hart, het is een zaak met een hart. En een hart dat zoekt iedereen. Eens gevonden, eens verkocht. Tot gauw!

One thought on “DIVIN: Goddelijke smaken en Sappige wijnen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s