Sappig Liefdesvisje, zwemmend in het groen!

1 reactie
Homemade

Liefde kan soms simpel zijn. Liefde gaat door de maag, daarom een simpel en gezond visgerechtje in de vorm van een liefdeshartje.

Laten we eens lekker melig doen! Waarom? Exact een week geleden gaven onze ouders een groot feest voor ons huwelijk. De vibes die daaruit kwamen, zinderen nog intens na… Daarom verwen ik graag mijn ventje met bordjes zoals deze. Hij vindt het niet alleen lekker, het is nog eens stiekem erg gezond!

  1. Kabeljauw: Deze stoom ik meestal op een bedje van lava (of andere kruiden) in de stoomoven. Je kan de vis uiteraard ook bereiden in de oven met olijfolie of bakken in de pan. Afkruiden peper en zout
  2. Gebakken shiitakes: Deze heb ik gewoon gebakken in wat olijfolie met een sjalotje en look. Afkruiden met peper en zout. De shiitakes liggen onder de kabeljauw.
  3. Zalfje van broccoli: Ik stoom mijn broccoli beetgaar (of je kunt dit ook koken) en koel dit meteen af in een ijskoud bad (zo behoud je de frisgroene kleur). Daarna mix ik de broccoli samen met een scheut room (alternatief om het gezonder te maken: scheut melk). Afkruiden met peper en zout. Tip: ik gebruik ook de stelen van de broccoli (als je dit mixt, merk je toch geen verschil in de smaak of textuur).
  4. Frisse tomatensalade met basilicum: Ik was eerst wat kleine kerstomaatjes in verschillende kleuren (rood, donkerrood, geel). Daarna snij ik ze in vier. Ik giet er twee keer zoveel olijfolie bij al balsamicoazijn. Dus bijvoorbeeld 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Deze verhouding is dus afhankelijk van de hoeveelheid tomaatjes. Versnipper een fijngesneden sjalotje erover. Afkruiden met peper en zout. Het geheel werk ik af met kleine blaadjes basilicum (te vinden bv. in aveve, supersmaak!).
  5. Serveer dit met lekker gestoomde aardappeltjes.

Echt niet zo heel veel werk! Ideaal voor in de week. Wie beweert dat gezond ook niet simpel en snel kan zijn? Enjoy!

One thought on “Sappig Liefdesvisje, zwemmend in het groen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s