Fris en lekker vullend: Let’s rrrrroll met deze smeuïge RISOTTOBALLETJES!

1 reactie
Homemade

Dit heerlijke hapje is ideaal voor deze tijd van het jaar. Het is geen superzware boerenkost dankzij de frisse toets van versgeperste citroenpartjes. Toch is het hartverwarmend door de sappige risottovulling. Net zoals het weer: is het nu warm of koud? 

De bereiding is simpel: Je maakt een klassieke risotto en laat het vervolgens afkoelen in de frigo. Daarna rol je hiervan balletjes die je eerst door een geklutst ei rolt en daarna door een laagje tarwebloem. Vervolgens bak je deze in een goede scheut olijfolie tot ze goudbruin zijn. Laat de gasten de citroenpartjes er zelf over uitknijpen. Heerlijke sharing!

Mijn risottovulling?

Stoof 2 sjalotjes met een teentje look aan in een paar goede scheuten olijfolie. Voeg drie theelepels venkelzaadjes toe. Voeg daarna 300g arboriorijst toe en lepel om met een houten spatel tot alle korrels bedekt zijn met het mengselvocht. Blus met een glas witte wijn. Versnipper het wit van 1 prei in de mengeling. Voeg daarna beetje per beetje bouillon naar keuze toe tot de rijst net al dente is. Proef regelmatig, stoof ongeveer 20 min. op zacht vuurtje en lepel er gerust op los. Werk af met verse tijm, peper, zout en geraspte kaas (parmezaan, pecorino…) naar smaak.

Geloof me: je wilt zeker geen 1 maar meerdere balletjes! Lekker verslavend!

One thought on “Fris en lekker vullend: Let’s rrrrroll met deze smeuïge RISOTTOBALLETJES!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s