Homemade Lobster Pasta – Tagliatelle all’astice

1 reactie
Homemade

Tagliatelle met kreeft…iets waar ik spontaan van begin te watertanden! Ik ben verzot op de Italiaanse keuken. Wanneer ik op reis ben, wordt dit regelmatig op het menu gespot. En wees maar zeker dat er wordt geslurpt!

Deze versie is gebaseerd op een receptje van het kookboek ‘Sauces and Shapes, Pasta the italian way’ met als auteurs Oretta Zanini De Vita en Maureen B. Fant. Een cadeautje die mijn man meebracht van een zakenreis in New York. Hij weet heel goed hoe blij hij mij hiermee kan maken. Uiteraard is hij slim genoeg, want ik heb iemand nodig die de recepten komt proeven.

Hieronder staat een receptje voor twee personen.

 

DEEL 1: De Kreeft

Je kan opteren om een ‘court-bouillon’ (=water+ui+prei+selder+wortel+zout) te maken, maar volgens het kookboek kook je de kreeft best in gewoon ‘simpel’ water. Ik kookte 1 kreeft van ongeveer 500 gram, gedurende 7 minuten. Nadien afkoelen in een ijsbad en de kreeft van zijn pantser ontdoen. Het vruchtvlees kan je nadien in stukjes snijden en koel bewaren. Pas op, bewaar het water waarin de kreeft werd gekookt.

DEEL 2: De Saus

Een goede scheut olijfolie en we zijn vertrokken. Hierin bakte ik 1 ui en twee teentjes knoflook glazig, nadien voeg ik twee eetlepels tomatenpuree toe. Laat dit even meebakken om de wrange smaak te verwijderen. Afblussen met wat witte wijn en laten inkoken. Vervolgens voeg ik wat blokjes courgette, aubergine en tomaten toe. Ik overgiet dit geheel met het kookvocht van de kreeft en leg de lege schalen mee erin. Deze schalen en pootjes geven extra smaak af. Zachtjes mee laten pruttelen tot het geheel gaar is. Haal de schalen eruit en voeg de stukjes gesneden kreeft toe. Werk af met cayennepeper, zout en eventueel nog een goede scheut olijfolie of kookvocht van de kreeft. Versnipper wat verse peterselie door de saus. Meng samen met de pasta (die reeds al dente werd gekookt).
Ik gebruikte mijn zelfgemaakte pasta (m.b.v. mijn pastamaker op de Kitchenaid), maar neem gerust de pasta die je zelf het lekkerste vind (vers of niet).

Tips

 • Gebruik een olijfolie van zeer goede kwaliteit. Echte Italianen weten hoe belangrijk dit is. De smaakbeleving krijgt hierdoor een extra dimensie.
 • Emondeer vooraf je tomaatjes. Heel simpel: een kruisje in elk tomaatje, 10-15 seconden in kokend water, onderdompelen in een ijsbad en dan’het velletje eraf doen’ en de zaadjes verwijderen.
 • Gebruik een verse levende kreeft en eet het gerecht de dag zelf. Als je de kreeft minder wilt doen ‘afzien’, dompel dan eerst zijn hoofd in het kokende water.

One thought on “Homemade Lobster Pasta – Tagliatelle all’astice”

 1. Shana schreef:

  Hi Lore!

  Via Biovita op jou Blog terecht gekomen!
  Wist niet dat je zo met gezonde voeding bezig was, een puntje dat we gemeen hebben!
  Ik blijf je blog volgen, ik ben fan!

  Grts,
  Shana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s