Supergezonde zelfgemaakte GRANOLA: Tasty energie voor de hele ochtend!

1 reactie
Belgium, Homemade

De laatste maanden spendeer ik graag mijn tijd in de biowinkel hier in onze buurt (Biovita). Ik vind het heerlijk om in de gangen te snuisteren en nieuwe producten te ontdekken. Vaak kom ik zaken tegen waar je het bestaan nog helemaal niet van afweet. Daar verder op ingaan, zoeken, experimenteren… Just Love It! Ik moet wel toegeven dat ik ook wel zaken in de vuilbak heb gegooid, gewoonweg omdat ik het op de verkeerde manier heb bereid of de smaken echt wel nog niet onder de knie heb. Zo ook met mijn granola. Maar deze keer is het gelukt !

Granola? Het is een krokante mengeling van zaden, noten en granen. Daaraan wordt er vaak gedroogd fruit, cacao, honing…enz. aan toegevoegd voor extra smaak.

Supergezond? 1. Omdat het energie geeft voor de ganse ochtend, zodat je rond 11u niet grijpt naar een (ongezonde) snack tussendoor. 2. Ze zijn een bom aan gezonde voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, proteïnen, gezonde vetzuren en enzymen. Deze helpen het lichaam te ondersteunen in tal van zaken, afhankelijk van welke mengeling je kiest. DE perfecte start van de dag! 3. Je hebt zelf in de hand hoeveel vet en suikers je in je eigen granola bereid. De voorgemaakte granola in de supermarkt bevat vaak te veel suikers en ongezonde vetten. 4. Ik heb gekozen om het te maken zoals Julie het zou maken…Namelijk RAW

Julie’s Lifestyle? Raw? Ik ben werkelijk onder de indruk van deze jonge vrouw. Bekijk zeker eens haar site voor meer informatie over wie ze is, haar recepten en mindset. Het principe van haar granola is simpel: Eerst de zaden/noten een nachtje weken in water, zo kan het lichaam alle gezonde stoffen beter opnemen. Vervolgens maak je een eigen mengeling van wat je zelf lekker vindt. Vervolgens stop je het in een droogoven op 50°. Deze lage temperatuur garandeert dat alle gezonde eigenschappen behouden blijven en niet verdwijnen zoals een gewone oven op 180 graden.

Geen tijd of geboren hobbykok? Geen nood, je kan de granola ook bestellen online op Julie haar eigen webshop samen met haar vriend Simon: ALL GOOD! Surfen en smullen maar!

Zelfs mijn man heb ik weten te overtuigen om dit in de ochtend te eten. En hij is een fervente kaasboterhammenfan. Proberen dus die handel!

One thought on “Supergezonde zelfgemaakte GRANOLA: Tasty energie voor de hele ochtend!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s