Tarbot gestoomd op Chinese Wijze -*Unplugged – Gert De Mangeleer

Plaats een reactie
Belgium, Homemade

Mijn herinneringen aan Hertog Jan dateren vanuit mijn kindertijd. Mijn eerste communie vierde ik in het toenmalige restaurant, waar nu de gezellige Bistro LESS is gesitueerd. Elk weekend was dit vroeger 1 van de favoriete plekjes van mijn ouders. Van sterren waren er toen nog geen sprake, wel van lekkere gehaktballetjes in tomatensaus met een smeuïge spinaziepuree. Heerlijke nostalgie!

Ik ben dan ook enorm blij toen het nieuwe kookboekUnplugged‘ van Gert De Mangeleer arriveerde. Zijn vorige kookboeken staan keurig in mijn kastje, maar dit is toch een iets ‘toegankelijker’ kookboek (Lees: ‘Jij kan dit ook!’).

Ik probeerde zijn Tarbot gestoomd op Chinese Wijze. Voor het exacte recept verwijs ik graag naar het boek. Toch kan ik je verklappen dat ingrediënten zoals gember, sojasaus, arachide-olie, lenteui en koriander van dit heerlijk licht verteerbare gerecht een feestmaaltijd maken!

Mijn side dishes?

  • Een frisse spitskoolsalade met koolzaadolie (van Tête Pressée), koriander, limoen, peper en zout.
  • Speltpasta met olijfolie (van de Jane), honingtomaatjes, verse basilicum uit mijn kruidentuin, peper en zout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s