Gastrobar Hubert: Gastvrij en Gastronomisch ongedwongen genieten! Een pareltje, Merci, Rebonjour!

Plaats een reactie
Bruges

Oef, zucht… Na een minder culinaire ervaring ergens anders, wrijf ik mijn magere kont even dieper in mijn stoel en kan ik je eerlijk waar zeggen: Ik heb intens genoten!

Bij gastrobar Hubert, het broertje (of zusje?) van Sans Cravate, kom je binnen en word je meteen opgemerkt. De service van een Michelinster, de flair van ‘thuiszijn‘. Het trendy interieur straalt de nodige warmte en rust uit.

Veronique is een oprechte gastvrouw die het goed meent. Haar sympathieke glimlach (en ik heb er al veel gezien als tandarts) laat je meteen voelen: ‘Welkom, wij zijn trots op wat we zijn en terzelfde tijd vereerd dat jullie met ons mee willen genieten.’ Haar verhalen achter wat gastrobar Hubert te bieden heeft, zijn het luisteren waard. Zo kan je proeven van oa een exclusief biertje ‘PP Louis Cru 55’ gemaakt door een apotheker, die niet in de handel verkrijgbaar is. Het resultaat van een uitgelopen avondje Sans Cravate, eindigend in La Suite. Tip: Laat je begeleiden door de suggesties in wijn door Veronique.

Henk nam de telefoon op bij de reservatie en was uiterst vriendelijk: ‘First impressions last!’ En dit bewees hij meermaals dankzij zijn schwung als chefkok. Met zicht op de keuken kon je de gedrevenheid, passie en knowhow niet enkel zien, ruiken en proeven, maar ook intens voelen. Instant shiatsu-relaxmodus.

Onze sharing food bestond uit inktvis romanesco, oesters fine champagne en sardines millésimées. Allen werkelijk fijn bereid, eerbied voor de topproducten en dat smaak je. Als hoofdgerecht kozen we voor het rubia galega ribstuk, een persoonlijke favoriet. Zelfs na dit culinair smeltend opjetongstukje, was er nog plaats voor wat zelfgedraaid vanille-ijs waar de puntjes van de vanillestokjes zelfs niet te tellen waren…

Leuke toets: als je naar het toilet wilt gaan, moet je eerst doorheen de keuken gaan. Geniaal gewoonweg, de keuken blijft een band hebben met zijn gasten. 

Rebonjour! Ik ben stiekem aan het plannen om reeds terug een datum vast te leggen, en dat zegt dus werkelijk genoeg. Allen daarheen. Brugge heeft zo’n zaak nodig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s