Feel Good Food for my Muscles-mood!

1 reactie
Homemade

Elke blog begint dan zo als je een tijdje niet schrijft: “Sorry bloggers, ik weet dat het een tijdje geleden is, maar blablablabla…” Maar neen, geen sorry, soms heeft een mens het gewoon te druk en geen zin, en daar is niets mis mee. I blog when I want to and today is such a day! šŸ™‚

Laatste jaren heb ik het sporten terug te pakken (ik begrijp het soms zelf niet, lees: vroeger dacht ik dat enkel luieren het ultieme genot gaf), maar ben al meermaals geconfronteerd geworden dat zonder enig krachtvoer er geen gain is ! Hieronder een lekkere maaltijd boordevol gezondeĀ eiwitten, ideaal na een intensieve workout.

WEETJES:

  • De zoete aardappel geeft je meer anti-oxidanten dan blauwe bessen, geeft je een lekker verzadigd gevoel, boordevol vitamines en toch de nodige gezonde koolhydraten.
  • De magere griekse yoghurt geeft meer eiwitten dan gewone yoghurt, maar dan met minder vet. Ideaal voor spieropbouw en een vol gevoel. Samen met de koriander zorgt het voor een ontgiftende werking.
  • Iedereen in de sportwereld weet dat kip eten erbij hoort als je spiermassa wilt kweken zonder te veel vet. Maar dat hoeft niet saai te zijn. Mijn marinade hieronder is een toppertje!
  • Courgette zit boordevol vitamines en mineralen en is erg goed voor de ogen. Mooi meegenomen om je uitzicht de kost te gevenĀ in de fitness metĀ al die lekkere lijven :). Dit gecombineerd met knoflook, zorgt het ervoor dat je immuunsysteem een boost krijgt en je minder snel ziek wordt. Bovendien is het leuk om van courgette ‘courgetti‘ te maken, zo heb je het gevoel dat je pasta aan het eten bent.

 

RECEPT: Gepofte zoete aardappel met griekse yoghurt en koriander – Kip met sinaasappelmarinade – Courgetti met gefruite knoflookolijfolie

Zoete aardappel: wassen, inwrijven met olijfolie en gaatjes overal prikken, kruiden met peper en zout en in de oven (180 graden) poffen in aluminiumfolie tot het zacht is (afhankelijk van de grootte tussen 30 min- 1u). Opensnijden en afwerken met magere griekse yoghurt, korianderblaadjes en cayennepeper.

Kip: marineren in een mengsel van kippenkruiden, sinaasappelmarmelade, olijfolie, tijm en sinaasappelzeste (minimum 8u). Ik gaar mijn kippenfilets altijd vacuĆ¼m in een sousvide toestel. Maar je kan dit gewoon ook bakken in de pan tot het gaar is in een goede scheut olijfolie.

Courgetti: Maak courgetti (hiervoor bestaan er verschillende toestellen, gewoon even googlen). Deze stoom ik gaar in mijn thermomix, vervolgens bak ik deze kort op met een goede scheut olijfolie, peper en zout en gefruite knoflook.

 

(Ingrediƫnten voor twee personen: 3 courgettes, 1 knoflookteentje, olijfolie, peper en zout, cayennepeper, 1 plantje koriander, 1 potje magere griekse yoghurt, twee grote zoete aardappelen, 3 kippenfilets, sinaasappelmarmelade, sinaasappel, kippenkruiden en tijm)

One thought on “Feel Good Food for my Muscles-mood!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s