Iets wat je nooit meer zult kopen: Supersmaakvolle ‘oven’gedroogde tomaatjes: lekker sappig! #homemade

Plaats een reactie
Homemade

Zongedroogde tomaatjes in de oven zul je eerst zelf eens moeten testen om te weten te komen hoe smaakvol deze zijn. Helaas niet gedroogd door de zon, maar ik geef hiervoor de schuld aan ons Belgische klimaat!

Ze zijn niet alleen superlekker, het is gewoon zo simpel om te maken, en dat voel je in je portemonnee.

Was de tomaten en snij ze in twee (of in vier bij grotere kandidaten). Ik leg ze vervolgens op en overplaat bedekt met een antiaanbaklaagje. Kruiden met zwarte peper, zout en verse tijm. Overgieten met olijfolie. Vervolgens drie uur in een oven van 125 graden. Af en toe eens wapperen met de ovendeur zodat de damp kan ontsnappen.

Giet ze in gesteriliseerde confiturenpotten en eet ze binnen de drie weken op. Steriliseren is gewoon potten en deksels koken in kokend water en vervolgens op een schone theedoek laten verdampen. As simple as that.

Drie grote tips: 

  1. Neem tomaatjes van zeer goede kwaliteit (bv. Tom a bel), dit maakt het minder zuur, hierdoor is suiker volledig uit den boze.
  2. Neem verse tijm van eigen kweek (ruik altijd eerst om te weten of dit van goede kwaliteit is).
  3. Neem een goede olijfolie. Wat precies een goede olijfolie is, is moeilijk in een paar zinnen uit te leggen. Ik kijk altijd of de fles niet doorzichtig is en het ‘extra vierge’ is. Dit zorgt ervoor dat de eigenschappen bij verhitting behouden blijven.

De tomaatjes zijn heerlijk in een salade, op een boterham met je favoriete beleg, in een pasta (instant pasta saus!), als aperitiefhapje,… of gewoon zo, zo’n pot was er bij mij in 1 dag door! Dus sla die voorraad tomaatjes maar in! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s